Barn och Utbildning, Skola

Nu söker vi dig som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för invånarna i Perstorp. Vi erbjuder dig en arbetsplats med mycket arbetsglädje, där utveckling och lösningsfokus är framträdande drag. Varje dag försöker vi att vara lite smartare, lite effektivare och lite bättre än vi var igår.

Perstorps kommun ligger i ett av Sveriges mest expansiva område, Öresundsregionen. Du hittar oss centralt i norra Skåne där vi omsluts av underbar natur som inbjuder till avstressande friluftsaktiviteter. Kommunen har cirka 7 500 invånare och runt 560 tillsvidareanställda. I kommunen finns ett starkt näringsliv och folkhälsofrågorna ligger högt på agendan.

Beskrivning

Välkommen till Norra Lyckanskolan åk 2-3.

Skolan är en av de viktigaste delarna i samhället i Perstorps kommun och nu söker vi dig som vill arbeta hos oss. Att arbeta på Norra Lyckanskolan innebär att du brinner för likvärdighet och att alla elever ska ha möjlighet att nå målen utifrån sina förutsättningar. Du arbetar i ett arbetslag med speciallärare, svenska a-lärare och studiehandledare och kommer tillsammans med skolans övriga professioner, arbeta målinriktat och systematiskt med att skapa tillgängliga och goda lärmiljöer för våra elever.  Vi ser att du har ett professionellt och gott bemötande till såväl elever, föräldrar som kolleger. För oss är problemlösningsförmåga, samarbetsförmåga och relationell kompetens viktig. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kolleger och vårdnadshavare. Du arbetar kompensatoriskt, är lösningsfokuserad och har ett inkluderande förhållningssätt.

 

Arbetsuppgifter

Vi söker en speciallärare/specialpedagog som vill vara med och utveckla våra lärmiljöer och där ge särskilt stöd till elever med läs-, skriv- och språksvårigheter i åk 2-3. Du vill arbeta förebyggande och hälsofrämjande i ett ständigt utvecklande arbetssätt och visar fördjupad förmåga att vara en kvalificerad samtalspartner. Du har erfarenhet av, och kunskap om, elever med ovanstående utmaningar och du har de pedagogiska verktygen att kunna hjälpa dem. Du ser elevernas möjligheter framför hinder och hittar alltid framkomliga vägar genom bemötande, kommunikation och undervisning. Som person är du trygg, stabil och stresstålig. Du samarbetar utan problem med andra och ser det som en självklarhet att ha en öppen och bra dialog med såväl vårdnadshavare som kolleger och ledning. Det är önskvärt att du har kunskap om digitala lärverktyg och ser möjligheter till att använda dem i undervisningen. Du är van användare av assisterande teknik och har arbetat med att tillgängliggöra lektionsinnehåll, exempelvis med bildstöd. Du kommer att ha ett nära samarbete med elevhälsan, samt klasslärare men förväntas själv organisera det dagliga arbetet med eleverna samt handleda övrig personal som stödjer elever. Du är utbildad speciallärare, specialpedagog eller en erfaren pedagog med särskilt intresse och kunskap om nämnda elevgrupp.

 

 Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation åk 1-6, är utbildad speciallärare med inriktning språk/läs- och skriv, har specialpedagogisk kompetens, annan kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig eller studerar till speciallärare/pedagog.

 

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100% ferietjänst.

Rekryteringsprocessen sker löpande och tillsättning av tjänst kan komma att ske innan ansökningstiden löpt ut så skicka din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 230619. Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Perstorp
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/16
Kontakt
  • Eva-Marie Svensson, 0435-39254
Publicerat 2023-03-02
Sista ansökningsdag 2023-04-28

Tillbaka till lediga jobb